Arta nu este o întâmplare.
-Constantin Brâncuși
Fie că sunteți în căutare de idei pentru constructia sau renovarea unei bai mici, suntem aici pentru a vă ajuta: un design grozav este întotdeauna mai bine ales cu ajutorul unui profesionist in acest domeniu. Printr-o selecție largă de idei decorative pentru economisirea spațiului, puteți obține baia visurilor dumneavoastră, fiind ea chiar si foarte mica.
O baie este un spațiu pragmatic – aici ne începem ziua. fie ca e vorba de un spatiu mai restrans sau destul de larg, este important sa il optimizati perfect, dandu-i o nuanta care sa inspire eleganta si rafinament, astfel incat sa va bucurati in fiecare zi de un timp cat mai placut in aceasta incapere.
Gresia și faianta sunt primele obiecte de amenajare la care ne gândim atunci când începem proiectul. pentru baile mici, cele de dimensiuni reduse sunt alegerea cea mai potrivita, alaturi de peretii albi, sau in culori deschise. . este important ca pardoseala sa fie aleasa în concordanța cu celelalte elemente pe care dorim sa le folosim – mobilă, uși, draperii, accesorii – trebuie să fie calitativa deoarece nu o vom putea schimba la fel de ușor ca pe vreun alt element decorativ. Pentru a crea impresia de mai mult spatiu, este recomandat sa montati gresia pe diagonala. aceasta poate sa aiba aspect de piatra, lemn sau ceramica, in functie de preferinte.
Daca nu te bucuri de o baie de dimensiuni foarte mari, pentru o atmosfera armonioasa si eleganta, poti merge pe nuante simple si deschise, alegand aceeasi culoare pentru gresie si faianta, in nunate de alb, crem sau gri, obtinand un aspect simplist si modern.
Dupa ce baia a fost finisata cu placile de faianta si gresie,masoara spatiul ramas, destinat mobilierului de baie si obiectelor sanitare, care ar fi indicat sa fie suspendate, oferind astfel mai mult spatiu la nivelul pardoselii.
Obiectele sanitare alese trebuie sa fie practice si totodata potrivite stilul de amenajare ales.
Poate părea evident, dar nu alegeți o chiuvetă cu piedestal într-o baie mică! regula numărul unu într-o astfel de configurație este optimizarea spațiului. preferați o chiuvetă încastrată, o chiuvetă de top sau o chiuvetă suspendată. alegerea chiuvetei potrivite este esențială!
Alegerea unei căzi de baie într-o baie mică reduce spațiul de podea și dă un sentiment de izolare. este mai indicat sa optati pentru un spațiu deschis cu un duș de tip walk-in. cabinele de duș sunt ușor de instalat, dar ocupă mult spațiu; evitați-le într-o baie mică.
Daca totusi nu doriti sa renuntati la zona de relaxare, o cada pe colt poate fi o alegere foarte buna. daca spatiul nu va permite totusi ca sa instalati cada pe colt, atunci puteti opta pentru o cada de dimensiuni mai mici, de preferinta patrata sau ovala.
In ce priveste vasul de toaleta puteti selecta unul de dimensiuni mai mici, simplu si practic. Este indicat sa renuntati la bideu daca implementarea unuia reduce cu mult spatiul de circulatie. este recomandat ca vasul de toaleta sa fie suspendat,deoarece pot fi ajustate ca inaltime, ceea ce constituie un avantaj, pentru multe persoane.
Mobilierul de baie suspendat pe perete eliberează spațiul de podea în băile mici. Etajerele, rafturile, cârligele și suporturile de perete pentru prosoape oferă, de asemenea, spațiu de depozitare fără a reduce prea mult spațiul din baie – alegeți adâncimi reduse de cel mult 15 cm.
Alegerea unui iluminat slab reduce senzația de spațiu, la fel ca și alegerea culorilor închise. Dacă aveți o baie fără ferestre, nu ezitați să adăugați oglinzi pe pereți pentru a mări spațiul și a crea efecte de lumină. alegeți un iluminat alb, uniform, puternic și, dacă este posibil, spoturi încastrate – dacă se folosesc corpuri de iluminat de perete, alegeți-le să fie subțiri, să economisească spațiu și să favorizeze o instalare înaltă cu proiecție orizontală. daca alegi sa decorezi baia cu elemente decorative specifice, le poti evidentia cu ajutorul luminilor.
Atunci cand alegi oglinda in baie, ai grija ca aceasta sa fie piesa centrala, sa aiba o forma in ton cu stilul modern de amenajare si sa se potriveasca cu spatiul. atat in cazul unei bai mici, cat si al uneia de dimensiuni foarte mari, oglinda trebuie sa fie suficient de mare, pentru a completa incaperea. o oglinda de dimensiuni generoase, montata intr-o baie mica, va face ca incaperea sa prinda volum si va crea iluzia optica de mai mult spatiu.
Dacă ușa de la baie se deschide spre interior, schimbați balamalele spre deschidere exterioară și veți economisi spațiu prețios. dacă aveți corpuri de perete cu ușă, luați în considerare și schimbarea direcției de deschidere, în funcție de configurația băii și de amplasarea acestora.
In funcție de spațiul de care dispuneți și de gusturile dumneavoastră, există o serie de idei decorative care pot adăuga farmec băii dumneavoastră:
- agățătoare colorate, care vă vor permite să agățați halatele de noapte pe perete sau, mai bine, în spatele ușii, pentru a le face discrete și a economisi spațiu.
- plante verzi sau chiar perete de plante: acest lucru poate aduce un farmec incontestabil în baie. cu toate acestea, alegeți plante care pot tolera umiditatea, cum ar fi ferigile, și asigurați-vă că primesc suficientă lumină. papirusul, plantele tropicale sau orhideele vor fi indragitele camerei tale;
- oglinzi și led-uri: o sursă suficientă de lumină va face ca o cameră mică să pară mai spațioasă;
- autocolante care să se potrivească cu prosoapele și mobilierul;
- – pete de culoare ici și colo pentru a se potrivi cu decorul dumneavoastră;
- un covoraș de baie sau o perdea de duș;
- accesorii potrivite, cum ar fi un coș de rufe, o cutie de depozitare etc.
Galerie Imagini
0 Comments for “Amenajare baie mica”